همه‌چیز درباره

حساسیت غذایی

حساسیت غذایی، پاسخ غیر‌طبیعی به یک ماده غذایی خاص است. در صورت داشتن حساسیت غذایی و مواجه شدن با آن غذای خاص، سیستم ایمنی کودک به آن پاسخ نشان داده و منجر به بروز علائم اذیت‌کننده یا تهدید‌کننده‌ی زندگی می‌شود. اغلب، واکنش آلرژیک با مصرف غذای خاص برای دومین بار بروز می‌یابد. گرچه در برخی موارد، ممکن است کودک در طول دوران شیردهی به غذا حساس شده‌باشد.

چه موادغذایی  موجب حساسیت می‌شوند؟

_

چه موادغذایی  موجب حساسیت می‌شوند؟

۹۰درصد از حساسیت­‌های غذایی توسط این ۶ ماده­ غذایی ایجاد می‌شوند. ۸درصد از کودکان زیر ۶ سال، مبتلا به حساسیت غذایی هستند.

تخم‌مرغ

سس سویا

شیر

آجیل‌های درختی

بادام زمینی

گندم

icon About

چه‌چیزی سبب حساسیت غذایی می‌شود؟

حساسیت غذایی زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی، غذا را به‌عنوان ماده‌ی مخرب شناسایی کرده و یک واکنش آلرژیک ایجاد می‌کند. گاهی دریافت مقدار کمی از ماده‌ی غذایی می‌تواند سبب واکنش شدیدی در کودکِ بسیار حساس شود.

رفلاکس معده هنگامی اتفاق می‌افتد که محتویات معده به مری باز گردد. روش غذا دادن به کودک، بر رفلاکس تأثیر دارد.

یبوست، نوعی بیماری است که در آن حرکت روده کاهش یافته و یا دفع مدفوع برای کودک، دشوار و دردناک می‌شود.

زخم معده

زخم معده هنگامی اتفاق می‌افتد که ضخامت لایه مخاطی که از معده در برابر مایعات گوارشی محافظت می‌کند، کاهش یابد.

علائم حساسیت غذایی چیست؟

علائم حساسیت غذایی چیست؟

علائم ممکن است در چند دقیقه‌ی اول یا چند ساعت پس از بلعیدن غذا نمایان شوند. علائم رایج شامل:

علائم ممکن است برای حساسیت به شیر و سس سویا متفاوت باشد که در نوزادان و کودکان اغلب مشاهده‌ می­‌شود. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

در صورت مشکوک بودن به حساسیت نسبت‌به شیر، ممکن است پزشک، شیر خشکِ مصرفیِ کودک را به شیر خشکِ سویا تغییر دهد. اگر کودک با شیر خشک سویا مشکل داشته‌باشد، احتمالاً پزشک شیر خشک کم‌حساسیت­‌زا را پیشنهاد می‌دهد. اکثر کودکان بر حساسیت غلبه می‌کنند ولی حساسیت به بادام‌­زمینی، آجیل­‌های درختی، ماهی و غذاهای دریایی ممکن است تا آخر عمر باقی بمانند.

درمان حساسیت غذایی

_

درمان حساسیت غذایی

دارویی برای جلوگیری از حساسیت غذایی وجود ندارد. بهترین روش برای دوری از واکنش­ آلرژیک، دوری از غذا­هایی است که موجب حساسیت می­‌شوند. اگر در دوران شیر­دهی هستید نیز باید از آن غذا­ها دوری کنید. در برخی موارد، ممکن است متخصص آلرژی، بعد از چند ماه به منظور بررسی بهبودی آلرژی کودک، غذای خاصی را به والدین معرفی کند.

در صورت شدید بودنِ حساسیت کودک، احتمالاً متخصص آلرژی، بسته‌­ی اورژانسی را که شامل هورمون اپی­نفرین است، تجویز می‌کند. اپی­نفرین دارویی است که بلافاصله علائم یک واکنش تهدیدکننده‌ی­ زندگی را متوقف می­‌کند.

_

تشخیص حساسیت غذایی

تشخیص حساسیت غذایی

اولین قدم در تشخیص حساسیت غذایی، بررسی سابقه‌­ی پزشکی کامل است. متخصص آلرژی، کودک را معاینه کرده و در مورد علائمِ او سوال می‌کند تا از تطابق داشتن علائم او با نشانه‌های حساسیت غذایی اطمینان حاصل کند. متخصص آلرژی ممکن است چند آزمایش برای کمک به تشخیص حساسیت غذایی انجام دهد. نتایج آنها به همراه سابقه‌­ی پزشکی کودک به‌منظور تشخیص، بررسی می­‌شود.

برای کمک به تشخیص حساسیت غذایی ممکن است متخصص آلرژی موارد زیر را پیشنهاد دهد:

drmahsataheri

دکتر مهسا طاهری

متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان
🕰ساعت‌های حضور
شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۲۰
...

drmahsataheri

دکتر مهسا طاهری

متخصص بیماری‌های کودکان و نوزادان
🕰ساعت‌های حضور
شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۶ الی ۲۰
...

icon About

آشنایی با دکتر مهسا طاهری

آشنایی با دکتر مهسا طاهری

دکتر طاهری، فارغ‌التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه علوم‌پزشکی ارومیه و دوره تخصصی بیماری‌های کودکان و نوزادان دانشگاه علوم پزشکی تبریز است و از سال 1384، در شهرهای مختلف آذربایجان‌غربی، فعالیت پزشکی داشته است.

از سال 1397 در ارومیه و در کنار ویزیت بیماران در مطب شخصی، در بیمارستان‌ها و کلینیک‌های تخصصی کودکان و نوزادان ارومیه، مشغول طبابت شده و در این مدت، پذیرای هزاران بیمار بوده است.